אבץ הוא אחד המינרלים החשובים לתפקוד תקין של הגוף. צדפות ופירות ים מהווים מקורות עשירים במיוחד באבץ, אך הוא נמצא גם  במזונות פחות אקזוטיים, כמו עופות, הודו, בשר, ביצים (חלמון) ובמידה פחותה גם במוצרי חלב. אבץ נמצא בקמח מלא ובנבט חיטה, אך ספיגתו ממקורות אלה פחותה לעומת מקורות מן החי.

אבץ הכרחי לגדילה ולהתפתחות תקינים, להתפתחות מינית תקינה בעיקר בנערים, ליצירת זרע וביציות, לריפוי פצעים, לחיזוק עצמות, לתפקוד תקין של מערכת החיסונית, לפעילות תקינה של הורמון האינסולין, לבניית חלבונים והחומר התורשתי הנמצא בגרעין התא - RNA  ו-DNA ועוד.

חסר באבץ מתבטא בסימנים רבים, שלעתים קשה לקשור אותם דווקא לחסר זה: חולשה, ישנוניות, חוסר תיאבון, שינוים בחוש הטעם, נשירת שיער, שינויים בעור, אי הגלדת פצעים, ציפורניים חלשות עם כתמים לבנים, ירידה בתגובה החיסונית ורגישות יתר לזיהומים. במקרים קשים יותר של מחסור, אפשר לצפות לעיכוב בגדילה ובהתפתחות הכללית.

כדי למנוע חוסר באבץ, חשוב לכלול מזונות מן החי בתפריט היומי של ילדים ומבוגרים כאחד.   


הדפססגור חלון