מחקרים מוכחים כי ביצה הינה "תחנת-כוח" בריאותית
סדרת מחקרים קליניים ואפידמולוגים שהתבצעה במהלך שלושת העשורים האחרונים מצאה כי לאכילה יומית של ביצים אין השפעה על רמת הכולסטרול בצרכנים בריאים ואינה משפיעה על הסיכון ללקות במחלות לב.
לאור הממצאים הבולטים המועצה האמריקאית לבעיות-לב (American Heart (Association בשנת 2002 לשנות את החלטתה הקודמת משנת 1996 לגבי צריכת שלוש ביצים בשבוע ולהמליץ לציבור לאכול ביצה אחת ליום.
כמו כן המחקרים מצאו כי בביצים קיימים חומרים מזינים רבים, כגון לוטאין (lutein), זקסנטין (zexantine) ו-כולין (choline) , אשר עוזרים לפעילות הלב ומשמשים כמונעי מחלות .
לדוגמא, לוטאין וזקסנטין מקבוצת הקרטונאידים, הינם גורם חשוב במניעת בעיית "ניוון המקולה" (Macular Degeneration), אשר מהווה כיום את אחת הסיבות השכיחות לעיוורון בעולם המערבי. ביצים הם גם מקור חשוב לכולין, אשר משמש כגורם עזר לשיפור הזכרון.
ביצים הם גם מקור חיוני לפרוטאינים ומכילות 13 ויטמינים ומינרלים חיוניים.
לפרטים נוספים על רשימת המחקרים בביצים , ניתן למצוא באתר המועצה האמריקאית לביצים
אפריל 2003