ערך קלורי:
620 קלוריות למנה
החומרים ל-4 מנות:
שוקי הודו

250 גרם עדשים (עדיף שחורות)

1 כרשה, החלק הלבן בלבד

3 גזרים

150 גרם חזה הודו מעושן

1 עלה דפנה

מלח ופלפל שחור

2-1 כפות שמן קנולה

3 בצלים קטנים חתוכים לשמיניות

1/4 כוס יין לבן יבש

1 כוס ציר עוף

1 כף עלי תימין

1/2 כוס שמנת מתוקה צמחית לא ממותקת

אופן ההכנה:
  • שוטפים את העדשים בתוך מסננת ושמים בסיר, מכסים במים ומשהים 30 דקות.
  • חותכים את הכרשה לג'וליין (רצועות דקות). פורסים את הגזרים לפרוסות דקות. מוסיפים את הכרשה, הגזר ומעט חזה הודו מעושן לסיר העדשים, מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את עלה הדפנה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  • שוטפים את השוקיים, מורחים בשמן ומתבלים במלח ופלפל. חותכים את החזה המעושן הנותר לקוביות קטנות.
  • מניחים את השוקיים בתבנית חסינת אש, מפזרים מסביב את קוביות החזה המעושן והבצל, יוצקים מעל את השמן שנותר. אופים 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
  • מנמיכים לחום בינוני, 180 מעלות. יוצקים מעל את היין והציר, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 30 דקות נוספות.
  • לאחר שכל הנוזלים בסיר העדשים התאדו, מסירים מהאש ומרחיקים את עלה הדפנה ואת חתיכת החזה המעושנת, מתבלים במלח ופלפל. מעבירים את העדשים לקערת הגשה ומסדרים מעל את השוקיים, יוצקים מעל את הרוטב שנותר בתבנית. כדי לעדן את הרוטב מחממים אותו בסיר קטן עם שמנת צמחית תוך בחישה.

הדפססגור חלון