פונג-גרי היא תערובת קארי תאילנדית שמתאימה לבישול והקפצת עוף, דגים ופירות ים. טובה גם לצלייה נתחי עוף על מחבת לוהט ובגריל פחמים. ניתן להוסיפה לתבשילי הקארי בתוספת חלב קוקוס, עלי קפיר וג'ינג'ר.
פונג גרי:
כפית וחצי פלפל לבן
כפית גרגירי כוסברה טחונים
כפית כמון
כפית גרגירי שומר טחונים
קורט אגוז מוסקט
כף אבקת זנגביל
כף כורכום
לפרגיות:
חצי קילו ירכי עוף ללא העור והעצם (פרגיות)
3 כפיות תערובת פונג-גרי (ראה בנפרד)
3 כפות שמן בוטנים, קוקוס או זית
לימון או ליים שטוף היטב ופרוס לעיגולים דקיקים
כף ג'ינג'ר מגורר
כף שום כתוש
4 בצל ירוק קצוץ
1-2 פלפל אדום חריף קצוץ
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית פונג-גרי
כף וחצי דבש
3 כפות מיץ לימון או ליים
חצי כוס מים
להגשה: אורז לבן וירק מאודה כמו: ברוקולי, קייל, שעועית ירוקה או בוקצ'וי
חותכים את הפרגיות לאורכן לרצועות ברוחב חצי ס"מ. מעבירים לצלחת, מתבלים בפונג-גרי ומערבבים. בווק או מחבת גדולה מחממים שמן ומקפיצים עיגולי לימון, ג'ינג'ר, שום, בצל ירוק ופלפל אדום חריף למשך שלוש דקות. מוסיפים את הפרגיות ומקפיצים תוך ערבוב מתמיד עד שהן מבושלות היטב (5-6 דקות). מתבלים, מוסיפים דבש, לימון ומים ומבשלים עד התאדות רוב הנוזלים. מגישים לצד אורז יסמין וירק מאודה.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי