קלאסיקה במיטבה. הקפידו על חסה צעירה שטופה ומיובשת היטב. אם החסה מעט עייפה ניתן להשרותה במים עם קרח לשם התאוששות העלים. ניתן להוסיף לסלט חזה עוף צלוי או קילופי פרמזן
6 מנות
לבבות מ-2 חסות ערביות שטופים ומיובשים
6 ביצים
חופן קרוטונים
כף עירית קצוצה
רוטב קיסר:
2 חלמונים
5 פילטים (15 גרם) אנשובי
כף פרמזן מגורר
שן שום קלופה
3 כפות מיץ לימון
2 כפיות חרדל דיג'ון חלק
2 כפות מים
חצי כפית מלח
3 כפות מיונז איכותי
100 מ"ל שמן זית
מוזגים לסיר קטן מים קרים, מניחים ביצים ומחממים יחד על אש בינונית עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים שבע דקות. מעבירים לקערה עם מים קרים. קולפים רק לאחר שהביצה התקררה. חוצים את הביצים, החלמון אמור להיות עדיין רך במרכזו.
.מכינים את הרוטב: במעבד מזון עם להב מתכת מניחים את כל החומרים מלבד שמן הזית, מערבלים למשך דקה. מוזגים את שמן הזית בזילוף עדין ותוך כדי ערבול. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר עד השימוש. מסדרים את לבבות החסה בצלחת יפה, מניחים מעל ביצים, עירית וקרוטונים. מוזגים את הרוטב ומגישים מיד לצד בגט מרוח בחמאה רכה.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי