מי שאוהב את השילוב של תפוחי אדמה ודגים מעושנים, יחשוב שהסלט הזה הוא שירה. והוא עוד יותר נפלא בעודו מוגש חמים. מתאים לארוחת ערב לצד טוסט של לחם שחור מרוח בחמאה רכה, סלט עלים חמצמץ וכוסית וודקה קפואה.

 

4-6 מנות

 

5 ביצים

2 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות

2 קופסאות סרדינים (עדיף יבוא מספרד)

בצל אדום חצוי ופרוס לחצאי עיגולים דקים

2 כפות עירית או בצל ירוק קצוץ

 

רוטב:

 

3 כפות מיץ לימון

כפית חרדל דיג'ון חלק

כפית וחצי מלח

כפית פלפל שחור

4-5 כפות מיונז איכותי

50 מ"ל שמן זית

 

מוזגים לסיר קטן מים קרים, מניחים ביצים ומחממים על אש בינונית עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים עשר דקות. מעבירים לקערה עם מים קרים. קולפים רק לאחר שהביצה התקררה. קוצצים לקוביות גסות ומעבירים לקערה בינונית. מוסיפים לקערה תפוחי אדמה חמימים, סרדינים מפוררים לפיסות גסות, כולל השמן שבקופסא, בצל ועירית. מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב, אם הרוטב סמיך מידי ולא מתערבב בקלות מוסיפים טיפונת מים, מוזגים על הסלט ומערבבים היטב עם ידיים קלות. מגישים עם לחם שחור ושוט וודקה. תענוג.


עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי



הדפססגור חלון