תבנית עגולה (לא קפיצית) בגודל 26 או 24 או
10-12 קוקוטים אישיים או
2 תבניות אינגליש קייק קטנות
לקרמל:
כוס סוכר
לפלאן:
2 כוסות (500 מ"ל) חלב 3%
2/3 כוס ( 170 מ"ל) אספרסו
מיכל ורבע (310 מ"ל) שמנת מתוקה (15%)
מקל ווניל חצוי
6 ביצים
כוס סוכר
במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, ממיסים סוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה. תהליך יצירת הקרמל לוקח בין ארבע לשבע דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ויש להימנע מערבוב עם כף. מומלץ לנער את המחבת מדי פעם עד שכל הסוכר התקרמל והנוזל, שצבעו חום כהה, צלול ללא גושי סוכר. כאשר הסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית אפיה. מנערים כך שיצפה את התחתית באופן שווה. מחממים בסיר חלב, שמנת ומקל ווניל עד רתיחה עדינה, מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל. מצננים את תערובת החלב לחום גוף ומוסיפים את האספרסו. מחממים תנור ל- 150 מעלות. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים את תבנית האפייה או הקוקוטים בתוך האמבט. המים צריכים להגיע לגובה שני שליש מתבנית האפייה. בקערה גדולה טורפים עם מטרפה ידנית סוכר וביצים למשך דקה. מוזגים בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ומוזגים לתבנית עם הקרמל שבינתיים התקשה.
תבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק אופים למשך שעה. תבניות אישיות אופים למשך 40 דקות. מצננים למשך 24 שעות במקרר. מעבירים סכין חדה בין הדפנות לקרם והופכים לצלחת הגשה. לפעמים לוקח לקרם חצי דקה להיפרד מהתבנית. מגישים מיד.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי