עוף שחום וקריספי בעל צבע עמוק ומגרה וטעם עדין. הוא מתאים לאירוח, שכן גם ילדים אוהבים את טעמו הייחודי. שימו לב שסוד הטעם הוא ההשריה בת היומיים במקרר. כמות המשרה מספיקה לשני עופות, ועל כן אם צליתם רק עוף אחד, תוכלו לשמור את המשרה במקרר לכמה שבועות.
עוף שלם במשקל קילו וחצי שטוף ומיובש
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור
3 כפות שמן זית
למשרה:
10-15 (750 גרם) שזיפים אדומים, גם בבשרם, חצויים ומגולענים (סנטה רוזה או שגיב)
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
3 כוכבי אניס
2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
2/3 רוטב כוס סויה
2/3 כוס יין אדום
3 שקיות תה ארל גריי
מכינים את המשרה: בסיר בינוני מניחים שזיפים, סוכר, כוכב אניס וג'ינג'ר ומבשלים מכוסה על בעבוע בינוני למשך חצי שעה. מוזגים סויה, יין ושקיות תה, מרתיחים ומבשלים על בעבוע בינוני, ללא מכסה עוד חצי שעה. מוציאים את שקיות התה וכוכבי האניס. מצננים וטוחנים במוט ידני או בבלנדר למחית חלקה. קושרים את רגלי העוף, מניחים בתבנית ומשרים בחצי מכמות המשרה (החצי הנותר נשמר במקרר לשבועות רבים), דואגים להחדיר לבטן העוף כמות נדיבה של משרה ומשרים למשך יומיים במקרר. מידי פעם הופכים את העוף ומעסים אותו היטב. מחממים תנור ל- 220 מעלות. מעבירים 3 כפות מהמשרה לקערה קטנה. מוציאים את העוף מהמשרה (משאירים על העוף רק את המשרה שמצפה אותו) ומעבירים לתבנית צלייה משומנת בשמן זית, כשצד החזה כלפי מעלה. זורים מלח, פלפל ושמן זית וצולים בתנור עשר דקות. הופכים את העוף מברישים בזריזות בחלק מתערובת ההשריה שבקערה וצולים עשר דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל 180 מעלות. מברישים את העוף ברוטב שניגר בתבנית, ובחלק ממה שנשאר בקערה וצולים עוד חצי שעה. הופכים את העוף, חוזרים על פעולת ההברשה וממשיכים בצליה חצי שעה.
מעבירים את העוף לצלחת הגשה וממתינים עשר דקות טרם הפריסה.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי