מנה יפה ומרשימה לאירוח, שכן אפשר להכין אותה מראש ולחמם לפי ההגשה. בימות החורף כאשר הגוף מבקש אוכל עמוק אני מוסיפה לתערובת האורז והכרוב נקניקיית עגל שמנמנה, חתוכה לחצאי עיגולים.

6 מנות

 

כוס ורבע אורז אדום

10-12 שוקי עוף

6 כפות שמן

2 כרישה שטופה היטב ופרוסה לחצאי עיגולים

כרוב סגול ללא העלים החיצונים הבשרניים קצוץ לשערות דקות

סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות עבות

12 שיני שום קלופות

כפית מלח גס

כפית פלפל שחור גרוס טרי

כפית סוכר

כוס ורבע מים

חצי כוס בירה לבנה או יין לבן

 

לתערובת התבלינים:

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס דק

כפית פלפל אנגלי טחון

כפית קימל טחון

 

משרים את האורז במים קרים למשך 3 שעות, מסננים. מערבבים את תערובת התבלינים בצלחת שטוחה ומצפים את השוקיים היטב בתערובת התבלינים. מחממים סיר רחב ושטוח (30-32 ס"מ), שנכנס גם לתנור, מוזגים 4 כפות שמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים, עד השחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. מוסיפים לאותו הסיר עוד שתי כפות שמן ומטגנים את הכרישה והכרוב עד שנפחם ירד והירקות השחימו מעט, 20 דקות לערך. מחממים תנור ל- 150 מעלות. מוסיפים לסיר פטריות, שיני שום שלמות, מלח גס, פלפל גרוס, סוכר ואורז ומערבבים שתי דקות (בשלב הזה אפשר להוסיף נקניקיות). מניחים את שוקי העוף בעיגול מעל האורז, מוזגים מים ובירה, מרתיחים, מכסים היטב ומעבירים לתנור. אופים למשך שעתיים. התבשיל טעים יותר ביום המחרת.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

הדפססגור חלון