עוגת טעימה וקלה להכנה. מצוינת לצד תה צמחים מרווה. העוגה נטולת שומן ועל כן מתאימה לשומרי כשרות וגזרה. העוגה נשמרת למשך שלושה ימים במקרר.

 

3 ביצים

100 ג' (חצי כוס) סוכר חום כהה

3/4 כוס (90 גרם) שקדים מולבנים טחונים (קמח שקדים) מנופים

כפית אבקת אפיה

רבע כפית קינמון

קורט זנגביל

קורט מלח

1 כף קוניאק, יין אדום מתוק או ליקר אמרטו

200 גרם תערובת אגוזים כמו: שקדים, אגוזי מלך, פקאן, פיסטוק וברזיל

350 ג' תערובת פירות מיובשים מגולענים ושלמים כמו: חמוציות, צימוקים, שזיפים מגולענים, תמרים מגולענים, משמשים, דבלים וכל מה שיש בבית

 

 

מחממים תנור ל- 160 מעלות. מרפדים תבנית לאינגליש קייק בנייר אפייה, משמנים אותו מעט.

מערבבים בקערה ביצים, סוכר, קמח שקדים, אבקת אפיה, תבלינים, מלח וקוניאק. מוסיפים תערובת אגוזים ופירות מיובשים ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית ואופים 50 דקות. מצננים היטב, מקררים לשעתיים, שולפים מהתבנית ופורסים בסכין מסור חדה לפרוסות דקיקות. מאחסנים במקרר (לא פרוס). העוגה נשמרת טרייה למשך שלושה-ארבעה ימים. אוכלים בטמפרטורת החדר.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 


הדפססגור חלון