8-10 מנות
עוף וחצי שטוף ומיובש, מחולק
6 פלפלי שושקה מתוקים מיובשים
5-6 ראשי שום ירוק שטופים
חצי כפית מלח אטלנטי
מעט פלפל שחור גרוס
שליש כוס שמן קנולה או חמניות
חצי כוס מים
750 גרם תרד תורכי או עלי מנגולד שטופים
תבלינים לציפוי העוף:
כפית וחצי מלח גס
כפית פלפל שחור
כפית קימל טחון
כפית כמון טחון
כפית גרגירי כוסברה טחונים
רבע כפית הל טחון
קורט צ'ילי
משרים את פלפלי השושקה היבשים חצי שעה במים רותחים. מסירים את הגבעול והגרעינים וקוצצים לרצועות דקות. פורסים לרוחב את ראשי השום, ממליחים ומפלפלים. מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את פרוסות השום מכל צד עד הזהבה. מעבירים לצלחת. בצלחת עמוקה מערבבים את התבלינים ומצפים את חלקי העוף. מוזגים לאותה המחבת עוד מעט שמן ומטגנים על להבה בינונית את שוקי העוף עד השחמתם משני הצדדים (5-4 דקות מכל צד). מעבירים לצלחת. כעת מרכיבים את הסיר: מניחים פרוסות שום ופלפלי שושקה בתחתית הסיר, מעליהם מניחים את חלקי העוף ומוזגים את יתרת השמן שנותר במחבת. מוסיפים חצי כוס מים רותחים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית עד רתיחה עדינה. מנמיכים לאש נמוכה מאוד ומבשלים מכוסה 3 שעות תוך שמירה על בעבוע עדין. בודקים מידי פעם ואם צריך מוסיפים מעט מים רותחים. לאחר 3 שעות בישול מוסיפים עלי תרד (אם הסיר קטן מדי עושים זאת בפעמיים) מכסים ומבשלים רבע שעה. מערבבים מעט מאוד ומגישים. העוף טעים יותר ביום המחרת.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי