יום ראשון הוא יום השאריות אצלי בבית. וכשנשארת חלה של יום שישי אני מכינה ממנה את הפודינג ברד הזה שכולם מאוד אוהבים. השתמשו בשאריות של לחם לבן בן יומיים לפחות, אחרת הקינוח ייצא רך וספוגי.

 6 קינוחים אישיים:

חלה רגילה או לחם לבן ורך, פרוס לפרוסות דקות

600 מל חלב

כוס (200 גרם) סוכר

3 שקיות תה ארל גריי

2 כפות דבש

מקל וניל חצוי לאורכו

5 ביצים

100 גרם צימוקים שחורים קטנים

לתפוחים:

50 גרם חמאה

3-4 תפוחי גולדן דלישס קלופים ופרוסים לשמניות

3-4 כפות סוכר חום כהה

כפית קינמון

משמנים בחמאה 6 קערות חסינות לחום המתאימות להגשה. מחממים מחבת עם חמאה וסוכר חום ומקפיצים על להבה גבוהה את שמיניות התפוחים עד השחמה קלה, כחמש דקות לערך. זורים קינמון, מערבבים ושמים בצד. מחממים בסיר בינוני חלב, סוכר, 3 שקיות תה, דבש ומקל ווניל עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות על סף בעבוע עדין, מערבבים מידי פעם כדי להוציא את טעמי התה לחלב. מוסיפים צימוקים, מכבים ומצננים. מגרדים את תוכן מקל הווניל לחלב ואת שקיות התה סוחטים ומשליכים. בעזרת מטרפה ידנית טורפים בקערה בינונית ביצים, מוזגים באיטיות את תערובת החלב הפושרת לביצים וטורפים. מחממים תנור ל- 180 מעלות. חותכים את קרום הלחם וחותכים לריבועים של 5X5 ס"מ. טובלים את פרוסות הלחם בבלילה ומניחים אותן בתבניות מעט חופפות (כמו רעפים). מסדרים בין פרוסות הלחם תפוחי עץ וצימוקים שהושרו בחלב. מוזגים את יתרת הבלילה באופן שווה בין התבניות ומכניסים לתנור. אופים 30 דקות ומגישים מיד, חם חם.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון