אני אוהבת להגיש את הבראוניז הנפלאים האלה במשך כל השנה. לרוב אחתוך אותם לקוביות קטנטנות ואגיש כממתק קטן בסיום ארוחה. מחוץ לעונה אני משתמשת בדבלים או בריבת תאנים אותה אני טוחנת היטב. השילוב בין מרקחת התאנים לשוקולד המריר יוצר מרקם שוקולדי נימוח ועשיר. אל תוותרו על האגוזים- שיטת האפייה הארוכה של האגוזים בדבש מבטלת את המרירות הטבעית שבאגוז ומייצרת מרקם פריך ומתוק
תבנית 20 על 20 ס"מ
8 תאנים בשלות או 8 דבלים
שליש כוס (100 גרם) דבש נוזלי
אגוזים בדבש:
70 גרם אגוזים
70 גרם דבש
לעוגה:
250 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% מוצקי קקאו)
100 גרם חמאה
3 ביצים
50 גרם (1/4כוס) אבקת סוכר
6 כפות (60 גרם) קמח מנופה
כף קקאו מנופה
בסיר קטן מרתיחים תאנים ודבש, מכסים ומבשלים על אש קטנטנה שעה וחצי. אם משתמשים בדבלים מוסיפים לסיר רבע כוס מים. מסננים את כל הנוזלים וטוחנים במעבד מזון קטן. בזמן בישול התאנים מחממים תנור ל- 100 מעלות. מניחים אגוזים ודבש בקערה מערבבים ומעבירים לתבנית טוסטר אובן קטנה מרופדת בנייר אפייה. קולים למשך שעה. מצננים וקוצצים. ממיסים שוקולד וחמאה בבן מרי. מערבבים היטב. מצננים לחום גוף. בקערת מערבל עם וו גיטרה מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט. מקפלים פנימה את השוקולד והתאנים. מוסיפים ידנית ובתנועות קיפול קמח וקקאו לבלילה. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת (20X20) בנייר אפייה. יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מעל את האגוזים הקצוצים. מכניסים לתנור, מורידים מיד את הטמפרטורה ל 150 מעלות ואופים 25 דקות. מקררים במקרר מספר שעות טרם החיתוך. חותכים לקוביות קטנות ושומרים בקופסא אטומה במקרר. מוציאים מהמקרר ואוכלים אחרי 5‑10 דקות.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי