זה נראה סיפור גדול להכין פסטייה אבל האמת היא שזה ממש לא. ויש גם הרבה קיצורי דרך למי שלא אוהב לבלות שעות במטבח. אפשר להשתמש בעוף בגריל במקום לבשל עוף במרק, אפשר להחליף את המשמשים הקצוצים בצימוקים בהירים ואפשר גם לוותר על שלב הביצים המקושקשות. כך או כך כאשר אתם רוצים לארח עם מנה מיוחדת הפסטייה  שווה את מעט ההשקעה- מרשימה, יפהפייה ומאוד טעימה.

12 מנות

תבנית קפיצית בקוטר 26

לעלים:

6 עלי פילו

3 כפות שמן זית או חמניות

רבע כוס פרורי לחם או שקדים טחונים

חלמון טרוף עם כפית מים

לביצים:

חצי כוס מים רותחים

חוטי זעפרן (20-10 חוטים לפי הטעם)

3 ביצים

מעט מלח ופלפל שחור טחון

כף שמן

למלית:

עוף בגריל או עוף מבושל במרק במשקל 1-1.25 קילו, מפורק לחוטים דקים ככל האפשר

2 בצלים לבנים קצוצים

2 כרישות קצוצות

3 כפות שמן

4 שיני שום קצוצות

3 כפות פיסטוקים

3 כפות גפרורי שקדים

3 כפות צנוברים

100 גרם משמשים מיובשים קצוצים

5 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

2 כפות עלי סלרי קצוצים

2 כפות דבש

 

תבלינים:

כפית מלח או מעט יותר

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון

חצי כפית קימל טחון

רבע כפית הל טחון

רבע כפית קינמון

רבע כפית זנגביל

רבע כפית פפריקה חריפה או מעט יותר

לזריה מעל: 2 כפות צנוברים קלויים

 

1. מתחילים עם הביצים: משרים זעפרן בחצי כוס מים רותחים לכמה דקות. טורפים בקערה ביצים, מוסיפים רבע כוס ממי הזעפרן ומתבלים במעט מלח ופלפל. במחבת עמוקה וגדולה, ווק או סיר רחב מוזגים כף שמן ומטגנים את הביצים כמו חביתה מקושקשת (משאירים את הביצים מעט לחות). מעבירים לצלחת.

2. באותו הווק מוזגים 3 כפות שמן ומטגנים בצלים וכרישה עד שקיפות.

3. בינתיים קולים במחבת יבשה ועל להבה קטנה פיסטוקים, צנוברים ושקדים ומערבבים כל הזמן עד פריכות והזהבה קלה (להיזהר שלא ייחרכו).

4. מוסיפים לווק עם הבצלים שום ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את העוף המפורק, את כל הגרעינים הקלויים, משמשים קצוצים, את הביצים המקושקשות, פטרוזיליה, סלרי ואת כל התבלינים.

5. מערבבים את הדבש עם מי הזעפרן הנותרים (רבע כוס) ומוזגים לווק. מבשלים חמש דקות תוך ערבוב מתמיד. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים ומצננים מעט.

6. מחממים תנור ל- 180מעלות.

7. משמנים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 במעט שמן.

8. מניחים עלה פילו בתחתית התבנית, מברישים במעט שמן ומפזרים מעט פירורי לחם או שקדים טחונים. חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלים (סה"כ ארבעה עלים: הראשון מונח רוחבי, השני מונח אורכי השלישי רוחבי והרביעי אורכי).

בזמן העבודה עם עלי פילו, מומלץ לכסות עם מגבת לחה את העלים שממתינים לתורם, כדי שלא יתייבשו.

 9. עורמים את מלית העוף ומהדקים מעט.

10. מניחים עלה נוסף מעל המלית, מברישים במעט שמן, אוספים ומקפלים את השוליים של כל העלים יחד ליצירת מסגרת (מראה מעט פרוע).

11. לוקחים את העלה השישי, מברישים אותו במעט שמן וחותכים אותו לארבע רצועות ארוכות. מכווצים את הרצועות ומניחים אותן במרכז עד לכיסוי כל התבנית .

12. מברישים את תלתלי הבצק בחלמון טרוף עם כפית מים .

13. אופים 30-35 דקות. מפזרים צנוברים קלויים ומגישים חם.

 

 אפשר לפזר מעל גם אבקת סוכר ומעט קינמון.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון