מאפינס טעימים, בריאים ומהירי הכנה- חטיף מושלם שאפשר לארוז לעבודה או לשלוח עם הילדים לבית הספר
12מאפינס
2 כוסות גזר מגורר
רבע כוס מיץ תפוזים
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום דחוס
שליש כוס (100 גרם) דבש
3 ביצים בטמפרטורת החדר
רבע כוס שמן זית
גרידת תפוז
רבע כוס פירות מיובשים קצוצים כמו: קליפת תפוז מסוכרת, תמרים, שזיפים, משמשים או צימוקים שחורים
כוס ורבע (180 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח חיטה מלאה.
שקית אבקת אפיה
כפית קינמון
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
לזריה מעל:
3 כפות שקדים מולבנים פרוסים
כף שומשום לבן או מלא
כף שומשום שחור
רבע כפית קינמון
מחממים תנור ל- 180מעלות. משרים בקערה גזר ומיץ תפוזים למשך כמה דקות, מערבבים מידי פעם. מנפים לקערה נוספת קמח כוסמין, אבקת אפיה, קינמון, סודה לשתיה ומלח, מערבבים מעט. מוסיפים לקערה עם הגזר סוכר, דבש, ביצים, שמן וגרידת תפוז. מערבבים היטב ומוסיפים פירות מיובשים ובבת אחת את כל היבשים. מערבבים קלות בלבד. יוצקים לתבנית שקעים למאפינס מרופדת במנג'טים עד 3/4 גובה. מערבבים בקערה שקדים, שומשום לבן ושחור וקינמון וזורים מעל המאפינס.
אופים 25 דקות. מצננים ומאחסנים בקופסא אטומה במקום מוצל.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי