סלט נפלא, קיצי, מרענן ובריא.

6 מנות

500 גרם חזה עוף (פרפר שלם חצוי לשניים) ללא העור והעצם, נקי מגידים

 

לחליטה:

ליטר מים

3 כפות מיץ לימון

2 כפות חומץ יין לבן

בצל קטן קלוף וחתוך לרבעים

2 שיני שום קלופות

צרור קטן של רוזמרין או תימין

כפית מלח גס

כפית גרגירי פלפל שחור שלמים

  

לסלט:

כוס קינואה

2 כוסות במיה, שעועית ירוקה או תפרחות של ברוקולי צעיר

2 כוסות ענבים ירוקים חצויים

6 קישואים קטנטנים (באלדי) או 2 רגילים דקים פרוסים לעיגולים דקיקים (עדיף במנדולינה)

חופן נדיב של עלי ריג'לה או ארוגולה שטופים ומיובשים

כוס וחצי עלי נענע, שטופים ומיובשים

10 בצל ירוק קצוץ לעיגולים דקים

100 גרם שקדים טבעיים חצויים לאורך

 

לרוטב:

שליש כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון

2 שיני שום כתושות

כפית וחצי מלח

 

חולטים את העוף: מניחים בסיר בינוני את כל חומרי החליטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את חזה העוף, מגבירים מעט את הלהבה עד רתיחה עדינה, מנמיכים ומבשלים על בעבוע חלש (חלש!) 15 דקות. מכבים ומשהים 20 דקות לפחות בנוזל החליטה. מוציאים את החזה בעזרת כף מחוררת (אפשר לשמור את הנוזל במקרר ולהשתמש בו בפעם אחרת), ומפוררים אותו לחוטים עדינים לפי מבנה הנתח.  בינתיים, בסיר בינוני, מביאים לרתיחה מים, מוסיפים את הקינואה ומבשלים על רתיחה חזקה 8 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים. מסננים היטב ומעבירים לקערה. אם משתמשים בבמיה, מקפיצים אותה במחבת עם מעט שמן זית ל- 5 דקות. אם משתמשים בשעועית ירוקה או ברוקולי חולטים אותם במים רותחים ל 3-5 דקות, מסננים ושוטפים במים קרים. מוסיפים לקערה את חוטי העוף ואת כל שאר חומרי הסלט, מתבלים ומגישים מיד.

 

 עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 


הדפססגור חלון