תבשיל מרוקאי חמוץ-מתוק נפלא, נהדר להגשה בארוחת שישי לצד אורז לבן או קוסקוס
8 מנות
6 כרעיים חתוכים לשוקיים וירכיים
¼ כוס שמן זית
12 שיני שום קלופות
1 פלפל ירוק חריף פרוס לעיגולים דקים
כף וחצי לימון כבוש קצוץ גס
½ כוס יין לבן יבש
10 עגבניות שטופות (עדיף עגבניות מזן איתן) וחצויות לאורך
16 זיתי קלמטה
שמן זית לשימון הסיר
תבלינים:
כפית וחצי מלח גס
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית פפריקה מתוקה
כפית כמון טחון
מחממים רבע כוס שמן זית במחבת ומטגנים את שיני השום, הפלפל החריף והלימון הכבוש למשך 3 דקות. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים חצי דקה. מוזגים יין לבן, מרתיחים ומבשלים דקה. מחממים תנור ל- 230 מעלות. משמנים בשמן זית סיר גדול שנכנס לתנור ומניחים בשכבות חצי מכמות חלקי עוף, מניחים מעליהם חצי מתערובת הלימון הכבוש והתבלינים, חצי מכמות העגבניות וחצי מהזיתים. מניחים שכבה נוספת זהה לראשונה. מכסים במכסה הרמטי ומעבירים לתנור. צולים חצי שעה. מנמיכים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות וצולים עוד שעה ורבע. פעם אחת פותחים את המכסה ומרטיבים בעזרת כף את העוף ברוטב שהצטבר בתחתית. מגישים על קוסקוס או אורז לבן. העוף טעים יותר ביום המחרת.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי