מהי חומצה פולית
חומצה פולית שייכת לוויטמינים מקבוצה B. פעילותה בגוף חשובה בכמה תחומים:

  • פעילות תקינה של חומצות הגרעין, האחראיות על העברת החומר התורשתי;
  • יצירת חלבון;
  • חלוקה תקינה של תאי הגוף, גדילתם והתפתחותם (לכן, מחסור בחומצה פולית בזמן ההריון עלול לגרום להתפתחות בלתי תקינה של העובר ובעיקר לפגמים במערכת העצבים שלו);
  • יצירת כדוריות הדם האדומות;
  • פעילות תקינה של מערכת העצבים;
  • בשנים האחרונות התגלה, שמחסור בחומצה פולית יכול לגרום לעלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם. 

סימני חסר
בסימני חסר מתפתחת אנמיה, המאופיינת בחולשה, בבחילה, בירידה בתיאבון, בשלשולים ובנשירת שיער. לעתים מופיעים גם פצעים ודלקות בפה.
 
מקורות במזון
המקורות הטובים ביותר לחומצה פולית הם: ירקות בעלי עלים ירוקים, פטריות, תפוזים, בננות, שקדים, אגוזים, קטניות וחלמון של ביצה.

הכנת מזון
חשוב לשים לב להכנת מזון המכיל חומצה פולית, לאור העובדה שחומצה פולית רגישה לאור, לחומציות וללחות. תוספת ויטמין C מונעת במידה רבה את הפיחות בכמויות של החומצה הפולית בזמן הבישול. לכן, בסלטים חשוב, למשל, להוסיף מיץ לימון, המכיל ויטמין C.
 
צריכה יומית
הצריכה היומית המומלצת היא 200 מיקרוגרם חומצה פולית. מזון מגוון בדרך כלל מספק אותה.
בזמן הריון ולפני כניסה להריון, מומלץ להגדיל את הכמות ל-400 מיקרוגרם ליום. זהו אחד המקרים בהם מומלץ ליטול חומצה פולית בטבליות, בגלל החשיבות של ויטמין זה עבור התינוק שבדרך.
בדרך כלל, בטבליות מולטי-ויטמינים, המומלצות לנשים הרות, נכללת חומצה פולית במינון של 400 מ"ג. ניתן לרכוש טבליות של חומצה פולית במינון זה גם בנפרד, בכל בית מרקחת או חנות טבע.
תוספת של חומצה פולית מומלצת גם לנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון.
תוספת של חומצה פולית מומלצת גם לחולי לב ולבעלי סיכון לחלות במחלת לב, בכמות של 800-400 מיקרוגרם ליום.
 


הדפססגור חלון