אם חשבתם שהילדים שלי אוכלים את האוכל שאני מבשלת, אז טעיתם. כי הם לא, ממש לא. ברור שלא. בכל סדנת בישול או אירוע שאני מקיימת חוזרת ונשאלת השאלה "הילדים שלך אוכלים כל מה שאת מבשלת?" אחרי שאני עונה בקול חלוש (אולי לא ישמעו את התשובה), אני שומעת מגוון פרפראות, צחקוקים ועצות כגון "אלוהים נותן אגוזים למי שאין לו שיניים", "הם יגדלו ויעריכו", "גם שלי לא אכלו עד שהגיעו לצבא" וכו'.
בינתיים אני שומרת על קור רוח ומגינה עליהם בנחישות כמו אמא קולית ולא לחוצה "שיאכלו מה שהם אוהבים". אבל בפועל, בשקט בשקט, מבלי שאף אחד יידע, אני עומלת על כל מיני מתכונים ותבשילים שיערבו לקטנטנים האלה לחיך הכה "רגיש" שלהם... וגם יעשירו קצת את הדלות של השניצל/אורז לבן/פירה/פסטה בלי כלום...
למשל, במתכון הזה הגנבתי ירקות לתוך הקציצות. הם מגוררים כל כך קטן שהם לא מרגישים בנוכחות המפלצתית של הגזר ותפוח האדמה.
"הגדולים" הכי אוהבים בתוך בגט עם סחוג, מיונז, ירקות ומלפפון חמוץ. יש להם לקציצות האלה ריח נפלא וטעם של ילדות.
3 בצלים פרוסים לעיגולים דקים
2 כפות שמן קנולה
תערובת הקציצות:
500 ג' חזה או פרגיות עוף או הודו טחון
חצי כפית מלח, רבע כפית כמון, קורט כורכום
1 ביצה
גזר
תפוח אדמה קטן
חצי כוס פרורי לחם
3 כפות שמן לטיגון הקציצות
חצי כוס מים מעורבבים עם חצי כפית מלח, רבע כפית כמון, קורט כורכום
- בסיר טגנו את עיגולי הבצל עד קבלת צבע חום בהיר.
- בקערה ערבבו חזה עוף, מלח, תבלינים וביצה.
- במעבד מזון או על מגררת ידנית גררו את הגזר ותפוח האדמה הקלוף. הוסיפו לקערת תערובת הקציצות, הוסיפו פרורי לחם וערבבו.
- צרו כדורים עגולים ומעט פחוסים (אם התערובת רטובה מידי וקשה ליצור כדורים הוסיפו עוד פרורי לחם) וטגנו במעט מאוד שמן, כדקה מכל צד והכניסו לסיר עם הבצלים. הוסיפו מים ותבלינים. כסו במכסה הביאו לרתיחה, הנמיכו את הלהבה לאש בינונית נמוכה ובשלו חצי שעה ללא ערבוב, מכוסה.
- לילדים הגישו עם פירה או אורז, אצלי הם אוהבים בלי כלום (גם את הבצל השחום אני מורידה להם) רק מלפפון עובד להם עם זה... לגדולים כמו בתמונה...
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי