4 מנות

 

4 טורטיות

2 כפות שמן זית

400 גרם חזה עוף נקי מעור ועצמות

כפית כמון

כפית פפריקה מעושנת או רגילה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית צ'ילי פלקס או יותר

3 כפות טקילה או יין לבן

כף מיץ לימון

 

 לפריח'ולס- סלסת שעועית שחורה:

2 כוסות (350 גרם) שעועית שחורה מבושלת קפואה ומופשרת או

 מקופסת שימורים- מסוננת ושטופה מהרוטב

2 שיני שום קלופות

חצי כפית מכל אחד מ: מלח, פלפל שחור, צ'ילי פלקס, כמון, פפריקה מעושנת או רגילה

3 כפות שמן זית

שליש כוס מים

 

להגשה: טחינה חמצמצה, כוסברה, בצל ירוק, פלחי אבוקדו, פרוסות עגבנייה, חסה משי, פלפל חלפיניו מעושן או פלפל חריף ופלחי ליים או לימון

 

חותכים את העוף לאצבעות ברוחב ובעובי 1 ס"מ ומתבלים בתבלינים היבשים. מכינים את הפריח'ולס: מניחים במעבד מזון קטן את כל החומרים עד שנוצרת מחית חלקה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

במחבת טפלון עם שמן צולים את נתחי העוף למשך שתי דקות מכל צד. מוזגים טקילה או יין לבן ומיץ לימון ומקפיצים עוד דקה או שתיים. מעבירים לצלחת.

עורמים על כל טורטייה, פריח'ולס, עגבניות, עוף חם, מפזרים בצל ירוק או אדום, עלי חסה, טחינה וחותמים בהזלפת כמה טיפות מיץ לימון. מקפלים ואוכלים.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון