המתכון הזה פותח עבור הילדים שמתעקשים על אוכל ללא רוטב. הסוד במתכון הוא שהרוטב שמוסף לקציצות נספג בהן בזמן האפייה ולכן הקציצה אינה "רטובה". אם ילדכם לא אוהב "חתיכות קטנות" באוכל שלו וותרו על הבצל הירוק שברוטב.
6 מנות
4 כפות שמן קנולה
2 בטטות בינוניות קלופות
לקציצות:
500 גרם בשר הודו טחון
גזר קלוף
קישוא
ביצה
שליש כוס פרורי לחם
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רוטב:
4 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 כפיות סוכר
2 שיני שום כתושות
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר דק
3 בצלים ירוקים קצוצים
רבע כפית פלפל שחור
במעבד מזון, בלנדר או על מגררת ידנית מגררים את הגזר והקישוא. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב. מומלץ לקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות מעט פחוסות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות מכל צד עד הזהבה. מספיגים עודפי שמן על נייר ספוג. מחממים תנור ל- 200 מעלות. חוצים את הבטטות ופורסים לרבעים או שמיניות, מעבירים לתבנית צלייה מרופדת בניר אפיה. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת. מערבבים חצי מכמות הרוטב עם הבטטות וצולים רבע שעה. מוציאים מהתנור ומסדרים את הקציצות בין פלחי הבטטות. מוזגים 2 כפות מים לצנצנת עם הרוטב, מערבבים ומוזגים מעט ממנו על כל קציצה. מחזירים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל- 170 מעלות וצולים 20 דקות.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי