עוגה מהירה וקלה להכנה, ללא הקצפות וללא הכנות מורכבות. בשל מרקמה הדחוס המזכיר את עוגת הגבינה הניו-יורקית, היא אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד והחשוב מכל: אחת העוגות הטעימות והיפות שיש. ניתן להמיר את גבינת השמנת בגבינה לבנה 9%.

 

 

 לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

160 גרם (22 יחידות) פתי בר

50 גרם אגוזי מלך או שקדים טחונים דק

100 גרם חמאה מומסת

כף דבש

למלית:
500 גרם גבינת שמנת מוקצפת 30%
500 גרם גבינה לבנה 9%

2 שמנת חמוצה

2 כפות קורנפלור
כוס (200 גרם) סוכר

כפית תמצית וניל
5 ביצים

למלית ריבה:
250 גרם ריבת אוכמניות או פטל

2 כפות מים רותחים

2 כפיות מיץ לימון

 

 

 

משמנים תבנית אפייה קפיצית בגודל 26 בחמאה ומרפדים בנייר אפייה. בתוך בד חיתול (שטוף במים רותחים ואחר כך קרים להסרת שאריות אבקת כביסה) המונח במסננת, מסננים (מחוץ למקרר ובמקום מוצל) גבינות ושמנת חמוצה למשך שעתיים. במיקרו או במחבת ממיסים חמאה ודבש. במעבד מזון עם להב מתכת מפוררים פתי בר עד קבלת פירורים גסים. מוסיפים את האגוזים והחמאה המומסת תוך כדי ערבול הביסקוויטים. מהדקים את התערובת הפירורית לתחתית התבנית ומקררים למשך שעתיים. מחממים תנור ל‑ 200 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. מכינים את הריבה: במעבד מזון קטן טוחנים היטב ריבה, מים רותחים ומיץ לימון, עד קבלת מחית חלקה ככל האפשר.

 

בקערת המערבל החשמלי עם וו הגיטרה או בקערה גדולה עם מטרפה ידנית מערבבים יחד תערובת גבינות ושמנת חמוצה המסוננת, קורנפלור, סוכר ווניל. מערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים ביצה אחר ביצה עד תערובת חלקה והומוגנית. יוצקים את תערובת הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים. עורמים בעזרת כף 5-6 גבעות קטנות של ריבה (את הריבה שנותרה שומרים לרוטב) במרווחים זו מזו. נועצים שיפוד עץ במרכז כל גבעה ומסובבים קלות ליצירת מראה שיש. מכניסים לתנור, מורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ואופים למשך שעה (ללא פתיחת דלת התנור). מכבים ומצנים בתנור למשך חצי שעה.

מצננים מחוץ לתנור עד שהעוגה מגיעה לטמפרטורת החדר.

מקררים לפחות 12 שעות לפני ההגשה. מגישים עם הריבה שנותרה (אם הריבה סמיכה מידי לרוטב ניתן לדלל אותה בכף מים).

 

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 

 


הדפססגור חלון