אם תשאלו את בני ביתי מהו הקינוח האהוב עליהם הם יענו לכם פה אחד: מיני לימון!. מרקמן של המענגות האלה נע בתפר שבין עוגייה לעוגה קטנטנה וטעמן חמצמץ עדין. הן נפלאות לאירוח, שכן ניתן לאפות אותן מראש ולהקפיא. לפני ההגשה חממו אותן מספר דקות ליצירת קרום פריך.
2 ביצים
170 ג' (3/4 כוס + כף) סוכר
גרידה מלימון אחד
מעט מלח
50 ג' חמאה בטמפרטורת החדר
80 מ"ל (שליש כוס) שמנת מתוקה
140 ג' קמח (כוס) מעורבב עם
חצי כפית שמרים יבשים
לתערובת הלימון:
2 כפות אבקת סוכר
5 כפות מיץ לימון
בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים, סוכר, גרידת לימון ומעט מלח עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים חמאה, מערבלים דקה, מוסיפים שמנת מתוקה ואת תערובת הקמח. מערבבים קלות. מכסים ומשהים מחוץ למקרר למשך 30 דקות. מערבבים בקערה קטנה אבקת סוכר ומיץ לימון. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מזליפים או ממלאים בעזרת כפית תבנית שקעים קטנים מסיליקון, בכל צורה שתבחרו, ואופים 8-11 דקות (תלוי בגודל השקעים). מברישים בנדיבות את פני העוגיות בתערובת מיץ הלימון ואופים עוד דקה. ממתינים כמה דקות לפני השחרור מהתבנית.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי