לעוגה הנפלאה הזו אלף טעמים ומרקמים. בסיס העוגה חמצמץ מתקתק, מעליו מונח ציפוי עליון של משמשים מקורמלים ששרו בוויסקי ולימון- שילוב שמעניק לעוגה אופי מגרה ומרקם קראנצי ודביק.

 

למשמשים:

150 גרם משמשים מיובשים

3 כפות וויסקי

2 כפות מיץ לימון

25 ג' חמאה

1/4 כוס (50 גרם ) סוכר חום

לבצק:

150 גרם סוכר
125 גרם חמאה רכה

גרידה מלימון אחד

2 ביצים

175 גרם (כוס ורבע) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה

קורט מלח
1 מכל שמנת חמוצה של פעם

 

תערובת הלימון:

כף וחצי אבקת סוכר

50 מ"ל מיץ לימון

 

משרים משמשים, בוויסקי ולימון למשך חצי שעה, מערבבים מפעם לפעם, מסננים ושומרים כף מהמשרה. גוזרים מלבן מנייר אפיה בגודל תחתית התבנית (אינגליש קייק או עגולה 22) ומניחים אותו בתבנית משומנת היטב (אין צורך לרפד גם את הדפנות). מחממים מחבת עם חמאה וסוכר חום עד שהחמאה מבעבעת והסוכר נמס, מסירים מהאש ומוזגים מיד לתבנית באופן אחיד שיכסה את נייר האפייה. מסדרים את המשמשים המסוננים מעל תערובת החמאה.

מחממים תנור ל-200 מעלות. מנפים יחד את החומרים היבשים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר, חמאה וגרידת לימון, עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים. מוסיפים לסירוגין ובהדרגה את הקמח, השמנת החמוצה וכף ממשרה המשמישים ומערבלים מעט מאוד. עורמים את הבלילה על המשמשים ואופים 35 דקות. מוציאים מהתנור ומוזגים, כף אחר כף, את הסירופ על העוגה החמה, מצננים עשר דקות. הופכים על צלחת הגשה ומגישים בטמפרטורת החדר.

 
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון