טארט לימון הוא למקצועיים בלבד, שכן לביצוע הקלאסי שלו נדרשת הבנה בבישול של קרם לימון מוקצף ומבושל על הכיריים, פעולה השמורה למכורים בלבד. כל זה, יחד עם הקצפת חלבונים למרנג הופכת את הטארט המענג הזה לקינוח של מסעדות בלבד. במשך שנים חלמתי לפתח טארט לימון שכל אחד יכול לעשות, קל ופשוט להכנה: ללא קרם מבושל ומוקצף וללא הזלפת מרנג. השבוע זה קרה, והריהו לפניכם, נפלא.
לבצק הפריך:
כוס ורבע (175 גרם) קמח מנופה
קורט מלח
100 גר' חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות אבקת סוכר
גרידת לימון
1 ביצה טרופה
1-2 כפות מים קרים
ביצה טרופה להברשת הבצק
לחמוציות:
70 גרם חמוציות ממותקות ברכז תפוחים
2 כפות וודקה
כף מיץ לימון
2 כפיות אבקת סוכר
למלית לימון:
100 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
כוס (200 גרם) סוכר
3 ביצים
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
גרידת לימון
במעבד מזון עם להב מתכת, מערבלים את הקמח, המלח, החמאה והסוכר כחצי דקה. מוסיפים את הביצה ומיד לאחריה 2-3 כפות מים בטפטוף איטי עד איסוף הבצק לכדורים קטנים. מכניסים את הבצק לשקית ניילון או מניחים על גבי ניילון נצמד. משטחים עם הידיים לדיסקית עגולה, סוגרים היטב ומצננים לפחות למשך שעתיים. (נשמר במקרר עד יומיים). מערבבים בקערה קטנה חמוציות, וודקה ולימון ומשרים עד השימוש.
משמנים תבנית לפאי בגודל 26 (מתפרקת) בחמאה מומסת. מרדדים במהירות על משטח מקומח את הבצק (כדי שהבצק לא יתחמם) לעלה דק, מרפדים את התבנית בבצק תוך הקפדה על הידוקו בחיבור בין הדפנות לתחתית. חותכים שוליים מיותרים.
דוקרים עם מזלג ארבע פעמים ושמים במקפיא לרבע שעה. מחממים תנור ל- 200 מעלות. מניחים על הבצק נייר אפייה וחצי קילו קטניות (חומוס או שעועית המשמשות כמשקולת) ואופים 30 דקות. מסירים בזהירות את נייר האפייה והמשקלות, מורחים את הבצק בביצה טרופה (שומרים על מה שנותר מהביצה) ומחזירים לתנור לעוד 2 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 140 מעלות. מכינים את המלית: מחממים בסיר קטן סוכר ומיץ לימון, מרתיחים ומעבירים לקנקן. מוזגים לאותו הסיר שמנת וגרידת לימון ומרתיחים, מסירים מהאש. בעזרת מטרפה ידנית, טורפים ביצים (כולל הביצה שנותרה לאחר הברשת הבצק) תוך כדי הזלפה איטית של סירופ הסוכר החם. מוזגים לתערובת הביצים בהזלפה איטית ותוך כדי טריפה את השמנת החמה. מסננים דרך מסננת דקה. מוזגים על הטארט החצי אפוי ואופים 15 דקות. מוציאים את הטארט מהתנור, מסננים את החמוציות ומסדרים אותן יפה מסביב לטארט, מחזירים לתנור ואופים עוד 15 דקות. נזהרים מאפיית יתר, או מהשחמת פני המלית, לאחר הקירור המלית תתייצב. מצננים היטב במקרר לפני ההגשה.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי