תפוחים וארל גריי זה אחד השילובים האהובים עלי. העוגה הזו יוצאת גבוהה, לחה ועסיסית, עם קרום סדוק ומגרה.

 

 2 שקיות ארל גריי

250 מ"ל (1 מכל) שמנת לבישול 15% או חלב

200 גרם (כוס) סוכר חום כהה

2 ביצים

180 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית

חצי כפית תמצית ווניל

280 גרם (2 כוסות) קמח מנופה

כפית אבקת אפיה

חצי כפית סודה לשתיה

קורט מלח

2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס על פומפייה או במעבד מזון

 

סירופ:

4 כפות תרכיז תפוחים (סיידר מרוכז לשתיה)

רבע כוס מים

2 כפות סוכר

2 שקיות ארל גריי

 

 

גוזרים את שקיות התה ומעבירים את עלי התה לסיר קטן. מוסיפים לסיר שמנת ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים חמש דקות על סף בעבוע עדין, מערבבים מידי פעם כדי להוציא את טעמי התה לחלב. מכבים ומצננים. מחממים תנור ל- 170 מעלות. מרפדים תבנית אינגלישקייק בנייר אפיה. מנפים לקערה את החומרים היבשים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר חום וביצים עד קבלת תערובת תפוחה (10 דקות). מוסיפים בהדרגה שמן זית ואת החלב עם עלי התה ומערבלים. מוסיפים ידנית ובתנועות קיפול את התפוחים המגוררים ואת תערובת הקמח ומערבלים מעט מאוד. יוצקים לתבנית ואופים שעה.

 בסיר קטן מבשלים את חומרי הסירופ עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות על סף בעבוע עדין, מערבבים מידי פעם. סוחטים ומשליכים  את שקיות התה. מיד לאחר שהעוגה יצאה מהתנור, דוקרים  אותה בעזרת שיפוד עץ בכמה מקומות כדי לאפשר לסירופ להיספג. מוזגים באיטיות את הסירופ על העוגה החמה. אוכלים חמים או בטמפרטורת החדר.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 


הדפססגור חלון