עוגת תפוזים גבוהה ומרשימה, מהטעימות שאני מכירה. בזכות האפייה בחום גבוה נוצר מעטה פריך ותוך רך וריחני. טעמה המתוק מתובל בטעמי ריבת תפוזונים ארומטית, טעמים שנעים בין מתוק למריר.

 

לשימון התבנית:

2 כפות חמאה מומסת

2 כפות סוכר

 

לבצק:

200 גרם (כוס) סוכר
200 גרם חמאה רכה

5 כפות גדושות ריבת תפוזונים

גרידה משני תפוזים

גרידה משני לימונים

4 ביצים

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה

קורט מלח
מכל וחצי שמנת חמוצה של פעם

3 כפות מיץ תפוזים

לסירופ:

4 כפות מיץ תפוזים

2 כפות גרנד מרינייה או קאוונטרו

 

מעבירים למסננת 5 כפות ריבת תפוזונים ומערבבים עד סינון רוב הסירופ. אם הסירופ סמיך מידי, מחממים במיקרו מעט כדי שאפשר יהיה לסננו. מעבירים לקרש חיתוך ומסירים, עד כמה שאפשר, את הגרעינים הקטנים. קוצצים את התפוזונים למחית גסה. לאחר הקיצוץ תישאר 1/3 כוס דחוסה ריבת תפוזונים (ששוקלת 125 גרם). מחממים תנור ל-200 מעלות. מנפים יחד את החומרים היבשים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים סוכר, חמאה, ריבת תפוזונים וגרידת תפוז ולימון, עד קבלת תערובת תפוחה. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבלים. מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ התפוזים והקמח. מערבלים מעט מאוד. משמנים היטב תבנית קוגלהוף בחמאה. מפזרים מסביב, כולל הדפנות הפנימיות, סוכר, ומסובבים היטב עד ציפוי מלא. עורמים את הבלילה בתבנית ואופים 40 דקות. מוציאים מהתנור. מערבבים בקערה קטנה מיץ תפוזים וליקר תפוזים ומטפטפים בסבלונות על העוגה החמה עד ספיגת כל הסירופ. הופכים אחרי חצי שעה לצלחת הגשה.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי



הדפססגור חלון