4 מנות
2 חזות עוף (פרפרים)
לפסטו:
עלים מצרור גדול של בזיליקום
1 לימון
2 כפות שבבי או פרוסות שקדים מולבנים
4 שני שום קלופות
רבע פלפל ירוק חריף
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
2 כפות מים
מכינים את הפסטו: בעזרת סכין קטנה וחדה קולפים את הלימון עד שלא נותרו בו שאריות מן הקליפה הלבנה. קוצצים ומוציאים את הגרעינים. בקערת מעבד מזון שמים את כל החומרים וטוחנים עד קבלת משחה דלילה. חוצים את חזה העוף ומנקים אותו משומן וגידים. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים חריצים לא עמוקים לרוחב החזה. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפסטו ומעסים היטב. מכסים, מעבירים למקרר ומשרים ללילה. מחממים מחבת פסים (ללא שמן) עד שהוא כמעט מעשן או גריל פחמים וצולים את הנתח היטב משני צדדיו עד שהוא שחום ועשוי היטב. אפשר להניח בין חזות העוף חצאי עגבניות שרי או קישואים פרוסים, בצל סגול או כל ירק אהוב אחר. פורסים לנתחים דקים ואוכלים לצד סלט וטחינה או מניחים על טורטייה חמה עם סלסת עגבניות צלויות, בזיליקום, פלפל ירוק חריף וטחינה ומגלגלים.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי