6 מנות

 

1.5 קילו עוף שטוף ומיובש היטב

למשרה:

5-6 כפות ריבת ענבים או פובידל (250 גרם)

חצי כוס יין אדום

4 שיני שום קלופות

2 ס"מ שורש גינג'ר קלוף וקצוץ גס (15 גרם נטו)

כפית מלח

כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

4 פולי הל ירוקים

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

 

לתפוחי אדמה:

10-12 תפוחי אדמה קטנים, שטופים וחצויים

3 ענפי רוזמרין

ראש שום מפורק לשיניים

 

מחממים בסיר ריבה, יין אדום, שום, ג'ינג'ר ותבלינים עד רתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים על בעבוע בינוני רבע שעה ללא כיסוי. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים שמן זית ומיץ  לימון. מעבירים לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. מצליבים את רגלי העוף וקושרים בחוט בישול. מניחים את העוף בתבנית צלייה משומנת קלות, מוזגים מעל את המשרה ומעסים מכל הצדדים, כולל בטן העוף. משרים מכוסה לשעתיים במקרר, עדיף ללילה. מחממים תנור ל- 230 מעלות. מסובבים את העוף כשצד החזה כלפי מעלה. מנחים מסביב העוף תפוחי אדמה, רוזמרין ושיני שום ומערבבים אותם מעט עם המשרה שניגר בתבנית. מכניסים לתנור וצולים ללא כיסוי 15 דקות. הופכים את העוף וצולים 15 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 180 מעלות, מברישים את העוף ותפוחי האדמה בנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים 20 דקות. הופכים את העוף, חוזרים על פעולת ההברשה וצולים 20 דקות. מעבירים את העוף לקרש חיתוך וממתינים עשר דקות טרם הפריסה. זמן הצלייה הכולל שעה ועשר דקות.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 


הדפססגור חלון