4-6 מנות
צרור אספרגוס שטוף
חצי כרובית קטנה
כף שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
5 ביצים קשות חתוכות לרבעים
חצי בצל אדום פרוס לחצאי טבעות דקות
פרמזן מגורר
חופן קרוטונים עדיף תוצרת בית
לרוטב:
3 כפות שמן זית
כף וחצי מיונז
כף מיץ לימון
כף מים
חצי שן שום קצוצה
חצי כפית חרדל
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
חותכים את השליש התחתון (העבה והעצי) של האספרגוס ומשליכים. קוצצים את האספרגוסים לטבעות דקות, את הפרח העליון משאירים בשלמותו. מעבירים לצלחת, מוזגים מים רותחים עד כיסוי וחולטים שתי דקות. מסננים ומשרים במים קרים, עדיף מי קרח להפסקת הבישול. מחממים תנור ל- 220 מעלות. מפרידים את הכרובית לתפרחות קטנטנות. מעבירים לתבנית צלייה, מוזגים שמן זית, מלח ופלפל, מערבבים וצולים עד השחמה קלה (20 דקות בערך). מסננים את האספרגוסים ומעבירים לקערת ערבוב, מוסיפים את פרחי הכרובית, ביצים ובצל אדום. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה עד קבלת רוטב חלק. מוזגים מעל הסלט מערבבים היטב ומעבירים לצלחת הגשה. זורים פרמזן וקרוטונים ומגישים לצד לחם שחור.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי