עוגת גזר לחה, גבוהה ומרשימה. להגשה חגיגית אפשר לצפות את העוגה בקרם שמנת חמוצה ולקשט בגרידת תפוז או לימון.

תבנית קפיצית  בקוטר 26 ס"מ

4 ביצים בטמפרטורת החדר

כוס דחוסה (200 גרם) סוכר חום כהה

כוס (250 מ"ל) שמן זית או חמניות

5 כוסות גזר מגורר (500 גרם)

8 תמרים מג'הול מגולענים וקצוצים

100 גרם אגוזי לוז או מלך קלויים, וקצוצים גס

2 כוסות (280 גרם) קמח מנופה

כפית וחצי אבקת אפייה

כפית קינמון

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח

לציפוי: אבקת סוכר או קרם שמנת:

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כפות אבקת סוכר

חצי כפית תמצית וניל

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות. מנפים לקערה קמח, אבקת אפיה, קינמון ומלח, מערבבים מעט.

בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת קרם תפוח. מנמיכים את מהירות המערבל ומזליפים שמן תוך כדי ערבול. מוסיפים גזר, תמרים ואגוזי לוז ומערבלים דקה. מפסיקים את פעולת המערבל ומוסיפים בבת אחת את תערובת היבשים. מערבלים קלות בלבד. יוצקים לתבנית ואופים שעה. מצננים ומגישים עם אבקת סוכר או עם ציפוי:

לציפוי: מחממים תנור ל- 150 מעלות. בקערה מערבבים שמנת חמוצה, אבקת סוכר ווניל ויוצקים מעל העוגה. אופים 7 דקות. מקררים 12 שעות לפני ההגשה.

 עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון