מנת אטריות מעולה עם רוטב עשיר ונהדר מהמטבח היפני. אפשר להמיר את בשר העוף בבשר בקר טחון או לצמחונים- בסייטן קצוץ.
6 מנות
500 ג' בשר עוף או הודו טחון
3 כפות שמן
8 גבעולי בצל ירוק קצוץ
8 שיני שום קצוצות
2 כפות ג'ינג'ר מגורר דק על פומפייה
פלפל חריף אדום פרוס דק
600 גרם תערובת פטריות מסוגים שונים כמו: מיני פורטובלו, שיטקה טרי, שימג'י, מלך היער ושמפיניון קטנות.
150 מ"ל טריאקי קלאסי (ראו מתכון)
4 כפות מירין
500 גרם אטריות מבושלות לרמת אל דנטה, לפי ההוראות על גבי השקית כמו אטריות ביצים/אורז/סובה איכותיות
כף שמן שומשום
להגשה: בצל ירוק קצוץ
רוטב טריאקי קלאסי
לצנצנת של 150 מ"ל:
חצי כוס (120מ"ל) סויה יפנית איכותית (יאמסה)
חצי כוס (120מ"ל) מירין
4 כפות (60 גרם) סוכר לבן
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומרתיחים על להבה נמוכה, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות
בזמן הבישול מערבבים מידי פעם ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מקררים.
בסיר שטוח או ווק מוזגים שמן ומטגנים על להבה בינונית בצל ירוק, שום, ג'ינג'ר ופלפל אדום חריף למשך שתי דקות. מוסיפים את העוף ומטגנים תוך ערבוב עד שהעוף התפורר ושינה את צבעו. מוסיפים את כל סוגי הפטריות ומקפיצים דקה. מוזגים טריאקי ומירין ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מתמיד.
בווק מקפיצים אטריות מבושלות ושמן שומשום למשך דקה, מוסיפים את הרוטב עם העוף והפטריות ומקפיצים עוד שתי דקות. מגישים מיד עם בצל ירוק.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי