עוגת יומולדת מושלמת, קלה ואוורירית שילדים מאוד אוהבים

 

תבנית בקוטר 24 או תבנית עם חור או אינגליש קייק

200 גרם שוקולד מריר קצוץ

150 גרם חמאה

חצי כוס (100 גרם) סוכר

כף וחצי קוניאק או גרנד מרנייה

4 ביצים

קורט מלח

חצי מכל שמנת חמוצה

חצי כוס (120 מ"ל) חלב או מיץ תפוזים

כוס (140 גרם) קמח תופח מנופה

2 כפות אבקת קקאו איכותית מנופה

לזיגוג:

רבע כוס (60 מל) שמנת מתוקה

כפית דבש

50 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

ממיסים בבן מרי (סיר המונח בתוך סיר עם מים רותחים קלות) שוקולד, חמאה וסוכר. כאשר התערובת חלקה ומבריקה, מסירים מהאש, מוסיפים קוניאק, מערבבים ומצננים. טורפים ביצים ומלח בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית למשך שתי דקות, מוסיפים את תערובת השוקולד ואת השמנת החמוצה וטורפים עד שלא נותרו גושים. מוזגים חלב ומערבבים.

מנפים לצלחת עמוקה קמח וקקאו, מוסיפים בבת אחת לבלילה ומערבבים מעט מאוד, גם אם נדמה לכם שעדיין יש גושים או שהבלילה לא אחידה, אין מה לדאוג-  זה מסתדר באפייה. יוצקים לתבנית משומנת ואופים 40 דקות. מצננים.

 מכינים את הרוטב: מחממים שמנת מתוקה ודבש בסיר או במיקרוגל עד כמעט רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד קצוץ, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מוזגים על פני העוגה. שומרים מכוסה במקרר אבל אוכלים בטמפרטורת החדר.

עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 


הדפססגור חלון