עם העוגה הנהדרת הזו אני פותחת את החורף, גם קלה להכנה וגם מושלמת בטעמי תפוז ושוקולד. מצוינת לשעת הקפה של אחרי הצהריים.

 

תבנית לאינגילש קייק

100 גרם חמאה רכה מאוד

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

2 ביצים

מכל שמנת חמוצה

גרידה מתפוז אחד

2 כפות מיץ תפוזים

כוס ורבע (175 גרם) קמח תופח מנופה

רבע כוס שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד

2 כפות אבקת קקאו איכותית מנופה

כף מיץ תפוזים

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

טורפים חמאה, סוכר, ביצים ושמנת חמוצה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית, עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים גרידת תפוז ומיץ תפוזים ומערבבים היטב. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה ומערבבים מעט מאוד. יוצקים לתבנית משומנת ומשאירים 2 כפות גדושות מהבלילה בקערה. מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן או במיקרוגל עד כמעט רתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים שוקולד קצוץ, מערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מערבבים את השוקולד עם הבלילה שנותרה בקערה. מוסיפים אבקת קקאו ומיץ תפוזים ומערבבים. יוצקים על העוגה מבלי ליישר. מחדירים סכין לעומק העוגה ומערבבים בעדינות לדוגמת שיש. אופים 45 דקות. מצננים. שומרים בטמפרטורת החדר.

 

 עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי


הדפססגור חלון