זו העוגה האהובה עלי, תנסו ותבינו למה.

 

2 תבניות לאינגליש קייק

100 גרם חמאה רכה מאוד

כוס (200 גרם) סוכר דמררה, קנים או לבן

חצי כוס (100 גרם) טחינה גולמית

שליש כוס (100 גרם) סילאן

3 ביצים

שמנת מתוקה מכל

כוס וחצי (210 גרם) קמח תופח מנופה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן קטן או פצפוצי שוקולד איכותיים

לזרייה מעל:

5 כפות שקדם פרוסים

 

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

טורפים חמאה, סוכר, טחינה גולמית, סילאן ביצים ושמנת מתוקה בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים בבת אחת את הקמח המנופה לבלילה ומערבבים מעט מאוד. מוסיפים פצפוצי שוקולד, מערבבים מעט ויוצקים לשתי תבניות אינגילש קייק משומנות (הבלילה תגיע לגובה חצי מהתבנית). זורים שקדים פרוסים ואופים 40 דקות. מצננים. שומרים בטמפרטורת החדר.

 עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי

 


הדפססגור חלון