מאיה שתמיד באה לטעום את הניסיונות שלי אמרה על הלחם הזה: " לימורי את צריכה לרשום פטנט על הלחם הזה", גם אני חושבת שהוא המוצלח מכולם.
חצי כוס קינואה
6 ביצים
קורט מלח
חצי כוס (110 גרם) טחינה גולמית
חצי כוס (150 גרם) סילאן
רבע כוס שמן קוקוס
3 כפות מים
3/4 כוס (90 גרם) קמח קוקוס (ניתן למצוא בכל חנות טבע)
3 כפות זרעי צ'יה או פשתן
חצי כפית מלח
כפית סודה לשתייה
לזריה מעל: זרעי צ'יה או פשתן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות. מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את הקינואה למשך 7 דקות (כמו פסטה), מסננים. בקערת המערבל החשמלי מקציפים ביצים (בשלמותן) עם קורט מלח על המהירות הכי גבוהה עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה (6-8 דקות) הקציפה תגיע כמעט עד לשפת הקערה. מערבבים בקערה טחינה, סילאן, שמן ומים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התערובת לקערת המערבל תוך הזלפה איטית ומערבלים מעט. מורידים את מהירות המערבל למהירות איטית ומוסיפים את הקינואה, מערבלים מעט. מנפים לצלחת קמח קוקוס, מוסיפים צ'יה, מלח וסודה לשתייה, מערבבים ומוסיפים למערבל. מערבלים על מהירות איטית עד קבלת בצק אחיד שירד מעט מנפחו. משהים לעשר דקות לספיגת הנוזלים, מערבבים מידי פעם. מרפדים תבנית לחם או אינגליש קייק (לא חד פעמית) או סיר ברזל בינוני בנייר אפייה ויוצקים לתבנית. זורים צ'יה ואופים 30 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות וממשיכים באפיה עוד 30 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בתנור לעוד 15 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית ומחזירים (עם הנייר) לתנור המכובה לעוד עשר דקות. מצננים לפני הפריסה.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי