4 מנות
3 זוקיני שטופים (בשרניים)
כף שמן זית
כף תמרהינדי
כף סילאן
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
לעוף:
חצי כוס קינואה
3 כפות שמן קנולה או תירס
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
500 גרם חזה עוף טחון
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
60 גרם (5 כפות) פיסטוקים קלויים וקצוצים
100 גרם (10-12 יחידות) משמשים מיובשים קצוצים
2 כפות תמרהינדי
2 כפות סילאן
כף מיץ לימון
כוס וחצי מים רותחים
להזלפה: כף סילאן
מחממים תנור ל- 180 מעלות. חוצים את הזוקיני לאורכם ומניחים אותם בתבנית צלייה, הצד החתוך כלפי מעלה. מערבבים בקערה קטנה שמן זית, תמרהינדי, סילאן, מלח ופלפל שחור ומברישים את הזוקיני. צולים 30 דקות. בינתיים מרתיחים מים בסיר בינוני (כמו פסטה), מוסיפים את הקינואה, מבשלים ללא כיסוי על רתיחה עדינה 8 דקות ומסננים (שומרים על מי בישול הקינואה). מחממים במחבת גדולה או בווק 3 כפות שמן ומטגנים בצלים עד השחמה קלה. מוסיפים עוף טחון ומטגנים עד קבלת תערובת פירורית והשחמת הבשר. מתבלים בכל התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הקינואה, הפיסטוקים, המשמשים, התמרהינדי, הסילאן, מיץ הלימון וכוס ממי בישול הקינואה או מים רותחים (מתחילים עם כוס אחת ואם צריך מוסיפים עוד חצי כוס), מקפיצים 5 דקות, מכבים את האש ומתקנים תיבול. התערובת צריכה להיות לחה עם מעט מאוד נוזלים. מניחים את הזוקיני בצלחת הגשה, מניחים מעל את תערובת העוף, מזליפים מעט סילאן ומגישים חם.
עוד מתכונים של לימור לניאדו תירוש בבלוג מטבח מקומי