ערך קלורי:
490 קלוריות למנה
החומרים ל-4 מנות:
150 גרם חיטה
800 גרם נתחי הודו (חזה, שווארמה, שוקיים)
מלח ופלפל שחור
2 גזרים
2 כרשות, רק החלק הלבן
1 שורש סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
100 גרם משמשים מיובשים
2 כפות שמן קנולה
2 כפות חומץ יין אדום
2 כפות מיונז


אופן ההכנה:
  • משרים את החיטה לילה בקערה עם ליטר מים. למחרת מעבירים לסיר.
  • שוטפים את חלקי ההודו ומוסיפים לסיר, מתבלים בפלפל שחור.
  • מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ- 45 דקות.
  • קולפים, שוטפים וחותכים את הגזרים, כרשה אחת, הסלרי ושורשי הפטרוזיליה ומוסיפים לסיר.
  • מבשלים כ-15 דקות, במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים. מעבירים למסננת.
  • מרחיקים את העצמות וחותכים את הבשר לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ.
  • חותכים את הגזר, הסלרי ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות, מרחיקים את הכרשה.
  • חותכים את המשמשים לרבעים. פורסים דק את הכרשה שנותרה ומטגנים בשמן חם, רק עד שהתרככה.
  • מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח, בחומץ ובמיונז, יוצקים מעל את הכרשה, עם השמן שנותר ומגישים.

הדפססגור חלון