חפש
    ערך קלורי:
    490 קלוריות למנה
    החומרים ל-4 מנות:
    150 גרם חיטה
    800 גרם נתחי הודו (חזה, שווארמה, שוקיים)
    מלח ופלפל שחור
    2 גזרים
    2 כרשות, רק החלק הלבן
    1 שורש סלרי
    2 שורשי פטרוזיליה
    100 גרם משמשים מיובשים
    2 כפות שמן קנולה
    2 כפות חומץ יין אדום
    2 כפות מיונז


    אופן ההכנה:
    • משרים את החיטה לילה בקערה עם ליטר מים. למחרת מעבירים לסיר.
    • שוטפים את חלקי ההודו ומוסיפים לסיר, מתבלים בפלפל שחור.
    • מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית ומבשלים כ- 45 דקות.
    • קולפים, שוטפים וחותכים את הגזרים, כרשה אחת, הסלרי ושורשי הפטרוזיליה ומוסיפים לסיר.
    • מבשלים כ-15 דקות, במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים. מעבירים למסננת.
    • מרחיקים את העצמות וחותכים את הבשר לחתיכות בגודל 3-2 ס"מ.
    • חותכים את הגזר, הסלרי ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות, מרחיקים את הכרשה.
    • חותכים את המשמשים לרבעים. פורסים דק את הכרשה שנותרה ומטגנים בשמן חם, רק עד שהתרככה.
    • מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים במלח, בחומץ ובמיונז, יוצקים מעל את הכרשה, עם השמן שנותר ומגישים.