1. ביצים מצויינות לעיניים. לפי מחקר, ביצה אחת ליום עשויה למנוע היווצרות כתמים כתוצאה מתכולת הקרטנואיד, וספציפית לוטאין וזקסנטין. שני החומרים התזונתיים זמינים יותר לגופנו מביצים מאשר מכל מקור אחר.
2. במחקר זה גילו החוקרים כי אנשים האוכלים ביצים מדי יום מפחיתים את הסיכון לפתח קטרקט, גם מפאת תכולת הלוטאין והזקסנטין בביצים.
3. ביצה אחת מכילה 6 גרם של חלבון באיכות גבוהה ואת כל 9 החומצות האמיניות ההכרחיות.
4. לפי מחקר שנערך בבית הספר לבריאות הציבורית באוניברסיטת הרווארד, אין קשר משמעותי בין צריכת ביצים ובין מחלות לב. למעשה, לפי מחקר מסויים, צריכה קבועה של ביצים עשוייה לסייע במניעת היווצרותם של קרישי דם, שבץ או התקפי לב.
5. ביצים הינם מקור מצויין של כולין. חלמון ביצה אחד מכיל כ-300 מיקרוגרם של כולין. כולין הינו חומר תזונתי חשוב המסייע לווסת את המוח, מערכת העצבים ומערכת כלי הדם והלב.
6. ביצים מכילות את סוג השומן הבריא. ביצה אחת מכילה רק 5 גרם של שומן ורק 1.5 גרם מתוכם מהווים שומן רווי.
7. מחקר חדש מראה כי בניגוד לאמונה הרווחת, צריכה מתונה של ביצים אינה בעלת השפעות שליליות על הכולסטרול. למעשה, מחקרים שנערכו לאחרונה מראים כי צריכה קבועה של שתי ביצים ביום אינה משפיעה על רמות השומן בדם ועשויה, אפילו, לשפר רמות אלה. מחקרים מעידים על כך ששומן רווי הוא זה שמעלה את רמות הכולסטרול, ולא הכולסטרול התזונתי.
8. ביצים הינן בין המזונות היחידים המכילים ויטמין D באופן טבעי.
9. ביצים עשויות למנוע סרטן השד. במחקר מסויים, נשים שצרכו לפחות 6 ביצים בשבוע הפחיתו את סיכונן לחלות בסרטן השד ב - 44%.
10. ביצים מסייעות לשמור על שיער וציפורניים בריאות בזכות תכולת הגופרית הגבוהה שלהם , כמו גם מגוון ויטמינים ומינרלים. אנשים רבים מוצאים ששערם צומח מהר יותר לאחר שהם מוסיפים ביצים לתזונתם, בייחוד אם בעבר היה להם חסך במזונות המכילים גופרית ו - B12.
מתוך אתר www.healthdiaries.com