ביצים - טיפים לקיץ
ביצה, למרות השם הרע שיצא לה, מסיבות לא מוצדקות, מהווה המקור התזונתי המזין ביותר, הטעים ביותר, הקל ביותר להכנה והזול ביותר.
מחקרים שנערכו ב-20 השנים האחרונות הראו, שאכילת ביצה ליום אינה גורמת לשכיחות גבוהה יותר של מחלות לב, אינה מעלה את רמת הכולסטרול, ולכן אין מניעה באכילת ביצים.
האוכלוסייה היחידה שצריכה להקפיד על אכילת 4-3 ביצים לשבוע היא אוכלוסיית חולי הסוכרת.
ביצה טעימה גם בחורף וגם בקיץ. חביתה עם פטריות ובצל, שתי פרוסות לחם וסלט לארוחת ערב יכולים להוות ארוחה משפחתית מהנה וקלה בחום לוהט, כאשר נמנעים מלאכול בשר בארוחות כבדות.
אפשר להכין מביצה מאכלים קרים, שישמשו כממרחים. למשל, מבשלים כמה ביצים קשות, מטגנים בצל במעט שמן זית או קנולה, מועכים את הביצה או חותכים לחתיכות קטנות, מוסיפים הבצל המטוגן ומיונז קל, וקיבלנו ממרח מעולה לכריכים, שאפשר לקחת לעבודה, לים ולבריכה, לטיולים. כמה כפות מהתערובת הזאת עם סלט ירקות יכולה להוות ארוחה במשך היום.
הממרח יכול להיות מחוץ למקרר במשך שעתיים-שלוש.
ממרח של ביצה במיונז יכול לשמש בבית גם כמנה צדדית עם סלט ואפילו עם חתיכת עוף, ואפשר לשמור אותו במקרר עד 24 שעות.
מצוין לאירוח.
ביצה קשה היא למעשה סטרילית בתוך קליפה שאינה סדוקה ושבורה, ולכן אפשר לקחת אותה למשל לקייטנה, בתנאי שמקלפים אותה במקום, לפני שאוכלים אותה. אם פותחים אותה בבית, צריך לדאוג שקרש החיתוך והידיים יהיו נקיים, ואז הביצה יכולה להחזיק ללא בעיה עד שעתיים-שלוש בכריך, ללא קירור.
עוף והודו - טיפים לקיץ
עוף והודו הם המוצרים מהחי הנפוצים ביותר בישראל. מתאפיינים בערכים תזונתיים גבוהים מאוד, כמו למשל ברזל, ויטמין B12, אבץ ועוד. אם גם מסירים מהם שומן ועור, הם דלים בשומן ובכולסטרול. לכן, שימוש במוצרים מעוף והודו רצוי ומומלץ.
בקיץ, הרבה אנשים מעדיפים לא לאכול ארוחות חמות וכבדות, ולכן אפשר לעשות מעוף והודו מאכלים קרים וטעימים. אחד מהם הוא רוסטביף מחזה עוף או מהודו, במיוחד מחזה הודו. לוקחים חזה הודו שלם, מכניסים לתוכו חתיכות שום, מורחים מסביב שמן זית, תבלינים, עוטפים בנייר כסף ושמים בתנור. קל להכנה, טעים ובריא.
אפשר אחר כך להשתמש בו פרוס בכריך עם חרדל ואפשר בפלטה קרה כחלק מארוחה עיקרית של המשפחה.
אפשר לקחת לעבודה פרוסות רוסטביף עם עגבניות ומלפפונים, ומנה זאת מצוינת גם לאורחים מזדמנים, במקום עוגיות.
בקיץ הרבה אנשים יוצאים לטייל ואוכלים בחוץ, והודו ועוף מצוינים למטרה זו, הן לשוארמה דלת שומן וטעימה והן להכנת שישליק.
במקום קבבים שמנים, אפשר להכין קבבים מעוף והודו. סימן ההיכר של הקבב זה התבלינים. לכן, כשמוסיפים תבליני קבב לבשר טחון של עוף והודו, אף אחד לא ירגיש בהבדל, ואפשר יהיה לחסוך בשומנים ובכולסטרול.