ערך קלורי:
340 קלוריות למנה

החומרים ל-4 מנות:

800 גרם שווארמה הודו חתוכה לקוביות בגודל 4-3 ס"מ

1 בצל גדול

2 שיני שום

50 גרם חזה הודו מעושן

2 גזרים

2 גבעולי סלרי

2 כפות שמן זית

1 כף גדושה קמח

1/2 כוס ציר עוף

1 כוס יין אדום יבש

מלח ופלפל שחור

3 גבעולי תימין
2 עלי דפנה


 

אופן ההכנה:
  • קוצצים את הבצל והשום עם חזה ההודו המעושן.
  • קוצצים דק את הגזר והסלרי.
  • מחממים את השמן במחבת כבדה ומטגנים את תערובת הבצל והחזה המעושן.
  • מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה.
  • מוסיפים את קוביות השווארמה ומטגנים עד שהן זהובות.
  • מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב.
  • יוצקים מעל את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את היין ומבשלים תוך רתיחה וערבוב, עד שהרוטב מצטמצם לחצי מהכמות.
  • מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את ענפי התימין ועלי הדפנה.
  • מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 20-15 דקות, עד שהבשר רך. מתאים להגיש עם אורז או תפוחי אדמה מאודים.

הדפססגור חלון