חפש
    ערך קלורי:
    340 קלוריות למנה

    החומרים ל-4 מנות:

    800 גרם שווארמה הודו חתוכה לקוביות בגודל 4-3 ס"מ

    1 בצל גדול

    2 שיני שום

    50 גרם חזה הודו מעושן

    2 גזרים

    2 גבעולי סלרי

    2 כפות שמן זית

    1 כף גדושה קמח

    1/2 כוס ציר עוף

    1 כוס יין אדום יבש

    מלח ופלפל שחור

    3 גבעולי תימין
    2 עלי דפנה


     

    אופן ההכנה:
    • קוצצים את הבצל והשום עם חזה ההודו המעושן.
    • קוצצים דק את הגזר והסלרי.
    • מחממים את השמן במחבת כבדה ומטגנים את תערובת הבצל והחזה המעושן.
    • מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה.
    • מוסיפים את קוביות השווארמה ומטגנים עד שהן זהובות.
    • מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב.
    • יוצקים מעל את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
    • מוסיפים את היין ומבשלים תוך רתיחה וערבוב, עד שהרוטב מצטמצם לחצי מהכמות.
    • מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את ענפי התימין ועלי הדפנה.
    • מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 20-15 דקות, עד שהבשר רך. מתאים להגיש עם אורז או תפוחי אדמה מאודים.