ערך קלורי:
340 קלוריות למנה
החומרים ל-4 מנות:
800 גרם שווארמה הודו חתוכה לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
1 בצל גדול
2 שיני שום
50 גרם חזה הודו מעושן
2 גזרים
2 גבעולי סלרי
2 כפות שמן זית
1 כף גדושה קמח
1/2 כוס ציר עוף
1 כוס יין אדום יבש
מלח ופלפל שחור
3 גבעולי תימין
2 עלי דפנה
-
קוצצים את הבצל והשום עם חזה ההודו המעושן.
-
קוצצים דק את הגזר והסלרי.
-
מחממים את השמן במחבת כבדה ומטגנים את תערובת הבצל והחזה המעושן.
-
מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן תוך כדי בחישה.
-
מוסיפים את קוביות השווארמה ומטגנים עד שהן זהובות.
-
מפזרים מעל את הקמח ומערבבים היטב.
-
יוצקים מעל את ציר העוף ומביאים לרתיחה.
-
מוסיפים את היין ומבשלים תוך רתיחה וערבוב, עד שהרוטב מצטמצם לחצי מהכמות.
-
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את ענפי התימין ועלי הדפנה.
-
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 20-15 דקות, עד שהבשר רך. מתאים להגיש עם אורז או תפוחי אדמה מאודים.