ערך קלורי:
340 קלוריות למנה
החומרים ל-8 מנות:
8 שוקי עוף, ללא עור

מלח גס ופלפל שחור גרוס גס

2 פלפלים ירוקים בהירים פרוסים גס

2 בצלים פרוסים

1 כף זרעוני כמון

1 כף גרגרי כוסברה

6 שיני שום כתושות

2 לימונים קטנים

1 פלפל ירוק חריף פרוס

100 גרם גרגרי חומוס מבושלים

1 כוס אורז פרסי

2 כוסות מרק עוף זך

120 גרם זיתים ירוקים ושחורים מגולענים

 

אופן ההכנה:
  • מתבלים את השוקיים במלח ופלפל. במחבת טפלון גדולה וכבדה, עם מעט ספריי שמן,
  • מטגנים את השוקיים מכל הצדדים עד שהן זהובות.
  • מוסיפים למחבת את הפלפלים והבצל, מכסים ומבשלים מספר דקות, עד שהתרככו.
  • כותשים את הכמון והכוסברה עם השום, מוסיפים מיץ מלימון אחד ואת הפלפל החריף ומוסיפים למחבת.
  • מוסיפים את החומוס, האורז, המרק ואת הלימון הנותר כשהוא פרוס דק בקליפה. מערבבים היטב. מפזרים מעל את השוקיים את הזיתים ומכסים.
  • אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.

הדפססגור חלון