ערך קלורי:
320 קלוריות למנה
החומרים ל-6 מנות:

800 גרם חזה הודו (עדיף הפילה)

מלח גס ופלפל לבן

1 כף עלי תימין

750 גרם שומר

1 בצל

2 שיני שום

4 כפות שמן זית

300 גרם אורז ארבוריו (אורז לריזוטו עגול)

1/2 2 כוסות ציר הודו חם

1 כוס יין לבן יבש

50 גרם צנוברים קלויים

אופן ההכנה:
  • חוצים לאורך את פילה ההודו ומתבלים במלח ופלפל לבן, מפזרים מעל את עלי התימין.
  • חותכים את פקעות השומר לרבעים. קוצצים את הבצל עם שיני השום.
  • מחממים את השמן במחבת כבדה גדולה ומטגנים את נתחי ההודו משני הצדדים, עד שהם זהובים.
  • מוסיפים את השומר, הבצל והשום ומטגנים מעט.
  • שוטפים את האורז במסננת ומוסיפים למחבת, מטגנים מספר דקות תוך בחישה.
  • מוסיפים חצי מכמות הציר ומביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ומכסים את הסיר.
  • מבשלים עד שהציר נבלע באורז. מוסיפים את הציר הנותר ואת היין וממשיכים לבשל עד שהאורז מוכן והנוזלים התאדו. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים מעל את הצנוברים.

הדפססגור חלון