1011
עוף ממולא באורז וצנוברים
החומרים ל-6 מנות:
עוף במשקל 1.5 ק"ג
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור, פפריקה ואבקת שום
3 תפוחי גרני סמית
למילוי:
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
1/2 כוס אורז פרסי
1 כוס ציר עוף חם
1 ביצה קטנה
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות צימוקים
50 גרם צנוברים קלויים
ההכנה:
תחילה מכינים את המילוי, בסיר כבד מטגנים את הבצל בשמן חם עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את האורז ומטגנים תוך בחישה, עד שהוא מתחיל להזהיב. מנמיכים מאוד את האש ומוסיפים את הציר החם. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים לאורז את הביצה, השמיר, צימוקים וצנוברים ומתבלים במלח ופלפל.
מורחים את העוף מכל הצדדים בשמן זית ומתבלים היטב מכל הצדדים. מניחים את העוף בתבנית חסינת אש וממלאים אותו. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
בינתיים מרחיקים לתפוחים את הליבה ופורסים בעודי 1.5 ס"מ, מפזרים מסביב לעוף, מתבלים במלח ופלפל ואופים חצי שעה נוספת.