1517
דוחות מבוקרים
דף הבית
מצגות
קישורים
אודות המועצה
מכרזים
צור קשר
עבור לאתר המגדלים
Русский
English
בריאות ותזונה נכונה
הרצאת ד"ר רני פולק בנושא רפואה במטבח
ד"ר אולגה רז - סרטונים קצרים בנושא תזונה נכונה
ביצים
עוף והודו
אוכלים בטוח
איך מזהים ביצה טריה?
ביצה - אוכלים בטוח
עצות לטיפול בעוף לפני בישול
שאלות ותשובות
מתכונים
מחקרים וכתבות
מכון יסודות שאלות מפתח
איך מכינים חזה הודו עסיסי?
מחקר מנפץ את מיתוס הכולסטרול
ביצי על
הכל על כולסטרול
חיים בשלום עם ביצה ליום
ביצה הינה "תחנת-כוח" בריאותית
10 יתרונות בריאותיים של ביצים
השפעת מזון על רמת הכולסטרול בדם
חוקרים: אכילת ביצים בכמות גדולה מותרת
כמה ביצים בשבוע זה עדיין בריא?
מידע לדיאטניות
ערכים תזונתיים
טיפים לקיץ
המקור 1
המקור 2
המקור 3
המקור 4
המקור 5
דף הבית
מתכונים
מתכוני עוף
עוף ממולא באורז וצנוברים
עוף ממולא באורז וצנוברים
החומרים ל-6 מנות:
עוף במשקל 1.5 ק"ג
מעט שמן זית
מלח ופלפל שחור, פפריקה ואבקת שום
3 תפוחי גרני סמית
למילוי:
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
1/2 כוס אורז פרסי
1 כוס ציר עוף חם
1 ביצה קטנה
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות צימוקים
50 גרם צנוברים קלויים
ההכנה:
תחילה מכינים את המילוי, בסיר כבד מטגנים את הבצל בשמן חם עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את האורז ומטגנים תוך בחישה, עד שהוא מתחיל להזהיב. מנמיכים מאוד את האש ומוסיפים את הציר החם. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומצננים מעט.
מוסיפים לאורז את הביצה, השמיר, צימוקים וצנוברים ומתבלים במלח ופלפל.
מורחים את העוף מכל הצדדים בשמן זית ומתבלים היטב מכל הצדדים. מניחים את העוף בתבנית חסינת אש וממלאים אותו. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 200 מעלות.
בינתיים מרחיקים לתפוחים את הליבה ופורסים בעודי 1.5 ס"מ, מפזרים מסביב לעוף, מתבלים במלח ופלפל ואופים חצי שעה נוספת.