ערך קלורי:
610 קלוריות למנה
החומרים ל-6 מנות:

4 בצלים בינוניים קצוצים

שמן קנולה לטיגון

6 שיני שום קלופות

750 גרם בשר הודו טחון

2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות

מלח ופלפל שחור

2 מקלות קינמון

1 כף גרגרי כוסברה

6 תרמילי הל

1/2 1 כוסות אורז

3 כוסות מרק עוף חם

150 גרם אגוזים

100 גרם צימוקים

 

אופן ההכנה:
  • מטגנים חצי מכמות הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפרדת החתיכות.
  • מוסיפים את העגבניות והתבלינים. מערבבים היטב.
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם בוחשים.
  • בינתיים מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את האורז תוך בחישה בכף עץ, עד להזהבתו.
  • מוסיפים את המרק החם. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהאורז רך ויבש. אין צורך לערבב במהלך הבישול.
  • מרססים מחבת טפלון במעט ספריי שמן ומטגנים את הבצל הנותר עד שהוא זהוב.
  • מוסיפים את האגוזים ומטגנים מספר דקות תוך בחישה, מוסיפים את הצימוקים ומטגנים דקה נוספת, לחימום.
  • מעבירים את האורז לקערת הגשה ומכסים בבשר עם הרוטב.
  • מקשטים בתערובת הבצל, האגוזים והצימוקים.

הדפססגור חלון