חפש
    ערך קלורי:
    610 קלוריות למנה
    החומרים ל-6 מנות:

    4 בצלים בינוניים קצוצים

    שמן קנולה לטיגון

    6 שיני שום קלופות

    750 גרם בשר הודו טחון

    2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות

    מלח ופלפל שחור

    2 מקלות קינמון

    1 כף גרגרי כוסברה

    6 תרמילי הל

    1/2 1 כוסות אורז

    3 כוסות מרק עוף חם

    150 גרם אגוזים

    100 גרם צימוקים

     

    אופן ההכנה:
    • מטגנים חצי מכמות הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
    • מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפרדת החתיכות.
    • מוסיפים את העגבניות והתבלינים. מערבבים היטב.
    • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם בוחשים.
    • בינתיים מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את האורז תוך בחישה בכף עץ, עד להזהבתו.
    • מוסיפים את המרק החם. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהאורז רך ויבש. אין צורך לערבב במהלך הבישול.
    • מרססים מחבת טפלון במעט ספריי שמן ומטגנים את הבצל הנותר עד שהוא זהוב.
    • מוסיפים את האגוזים ומטגנים מספר דקות תוך בחישה, מוסיפים את הצימוקים ומטגנים דקה נוספת, לחימום.
    • מעבירים את האורז לקערת הגשה ומכסים בבשר עם הרוטב.
    • מקשטים בתערובת הבצל, האגוזים והצימוקים.