ערך קלורי:
610 קלוריות למנה
החומרים ל-6 מנות:
4 בצלים בינוניים קצוצים
שמן קנולה לטיגון
6 שיני שום קלופות
750 גרם בשר הודו טחון
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור
2 מקלות קינמון
1 כף גרגרי כוסברה
6 תרמילי הל
1/2 1 כוסות אורז
3 כוסות מרק עוף חם
150 גרם אגוזים
100 גרם צימוקים
-
מטגנים חצי מכמות הבצל במעט שמן עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את השום ומטגנים מעט.
-
מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך הפרדת החתיכות.
-
מוסיפים את העגבניות והתבלינים. מערבבים היטב.
-
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מדי פעם בוחשים.
-
בינתיים מחממים מעט שמן בסיר כבד ומטגנים את האורז תוך בחישה בכף עץ, עד להזהבתו.
-
מוסיפים את המרק החם. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה, עד שהאורז רך ויבש. אין צורך לערבב במהלך הבישול.
-
מרססים מחבת טפלון במעט ספריי שמן ומטגנים את הבצל הנותר עד שהוא זהוב.
-
מוסיפים את האגוזים ומטגנים מספר דקות תוך בחישה, מוסיפים את הצימוקים ומטגנים דקה נוספת, לחימום.
-
מעבירים את האורז לקערת הגשה ומכסים בבשר עם הרוטב.
-
מקשטים בתערובת הבצל, האגוזים והצימוקים.