ערך קלורי:
600 קלוריות למנה
חומרים ל-4 מנות:
4 פרוסות חזה הודו

1/2 כוס משמשים מיובשים פרוסים

2 כוסות יין לבן יבש

1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

4 כפות עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים

מלח ופלפל שחור

מעט שמן זית לטיגון

2 גזרים פרוסים

1 כרשה, רק החלק הלבן, פרוסה

1 פלפל ירוק פרוס

50 גרם חצאי אגוזי מלך קלויים


אופן ההכנה:
  • משרים את המשמשים כשעתיים ביין. מסננים ושומרים את היין.
  • מערבבים את המשמשים עם האגוזים ועשבי התיבול.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • יוצרים כיס בפרוסות העוף וממלאים בתערובת. מתבלים במלח ופלפל וקושרים בחוט או מהדקים בקסמי עץ.
  • מטגנים מכל הצדדים במחבת כבדה עם מעט שמן זית חם. מעבירים לתבנית אפייה.
  • מוסיפים למחבת את הירקות ומטגנים כדקה.
  • מוסיפים את היין שהפירות שרו בו. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
  • יוצקים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מסירים את הכיסוי, מפזרים את חצאי האגוזים ואופים 10 דקות נוספות. חוצים את הגלילות ומגישים מיד, עם הרוטב.

הדפססגור חלון