ערך קלורי:
600 קלוריות למנה
חומרים ל-4 מנות:
1/2 כוס משמשים מיובשים פרוסים
2 כוסות יין לבן יבש
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
4 כפות עלי כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
מלח ופלפל שחור
מעט שמן זית לטיגון
2 גזרים פרוסים
1 כרשה, רק החלק הלבן, פרוסה
1 פלפל ירוק פרוס
50 גרם חצאי אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה:
-
משרים את המשמשים כשעתיים ביין. מסננים ושומרים את היין.
-
מערבבים את המשמשים עם האגוזים ועשבי התיבול.
-
מתבלים במלח ופלפל.
-
יוצרים כיס בפרוסות העוף וממלאים בתערובת. מתבלים במלח ופלפל וקושרים בחוט או מהדקים בקסמי עץ.
-
מטגנים מכל הצדדים במחבת כבדה עם מעט שמן זית חם. מעבירים לתבנית אפייה.
- מוסיפים למחבת את הירקות ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את היין שהפירות שרו בו. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
- יוצקים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. מסירים את הכיסוי, מפזרים את חצאי האגוזים ואופים 10 דקות נוספות. חוצים את הגלילות ומגישים מיד, עם הרוטב.